Animal corner is een reptielspeciaalzaak gespecialiseerd in het houden en verzorgen van slangen, hagedissen en amfibieën. In onze winkel vind u naast de bekende soorten als wimpergekko's en koningspythons vooral ook de minder bekende soorten als chahoua gekko's, corn island boa's en (dwerg)kaaimannen. In geen enkele andere winkel in Nederland is de diversiteit van aangeboden soorten zo breed als bij Animal corner! 

 

Sinds 2018 draait Animal corner met aan het roer de eigenaresse Marloes van Arkel. Zij word ondersteund door enkele enthousiaste vrijwilligers en stagiaires. Samen doen wij ons best onze dieren zo goed mogelijk te verzorgen en u te voorzien van de juiste informatie, tips en trics om thuis hetzelfde te kunnen doen. Dit doen we niet alleen bij ons in de winkel. Ook op verschillende beurzen in Nederland kunt u onze stand bezoeken. We zijn gemakkelijk te herkennen aan onze groene tafeldoeken.


Een deel van de dieren die wij aanbieden komen voort uit eigen kweek. Tenslotte is Animal corner eigenlijk niet meer dan een uit de hand gelopen hobby voor Marloes. Al voordat zij de winkel onder haar hoede kreeg kweekte zij al met onder andere stekelstaartvaranen (Varanus acanthurus), rattenslangen (Pantherophis guttatus) en enkele bidsprinkhanen.
Inmiddels word er onder andere incidenteel gekweekt met:

  • Varanus acanthurus,
  • Varanus glauerti,
  • Boa imperator corn island,
  • Pituophis catenifer sayi,
  • Shinisaurus crocodilurus,
  • Hopelijk binnenkort weer enkele spinnen waaronder B. hamorri en H. maculata.


De dieren die wij niet zelf gekweekt hebben, kopen wij over het algemeen in van (kleinere) mede hobbyisten. Zo proberen we gezonde, correct gekweekte dieren aan u te kunnen bieden waarvan we de achtergrond kennen.